Termékek

Nyárindító áreső! Soha nem látott akcióban a Philips nappali menetfények!

 

Mit kell tudni a nappali menetfényekről?

Sokan félnek az utólagos nappali menetfények felszerelésétől, mert nem tudják, hogy szabályos-e, vagy milyen módon lehet szabályossá tenni, és hogy megéri-e felszerelni. A jelenlegi szabályozás értelmében az utólagos menetfények szabályosak, ha azt a rendeletekben, törvényekben meghatározott módon szereljük fel és üzemeltetjük. Itt nem kell gondolni semmilyen ördöngősségre, a szabályozás egyértelműre sikeredett.
Nem fogunk fárasztani a hivatalos megfogalmazással, helyette összefoglaljuk számodra a legfontosabb tudnivalókat.
Általánosságban elmondható, hogy a beépítésnél a két LED-es fényforrás között legalább 60 cm távolság kell, hogy legyen, a talajtól legalább 25 cm-re, legfeljebb 150 cm-re szerelhető fel. A felszerelés általában a legbonyolultabb, a bekötése jóval egyszerűbb. A bekötését úgy kell megoldani, hogy a gyújtáskapcsoló elfordításakor a menetfény automatikusan felkapcsoljon, majd a helyzetjelző felkapcsolásánál lekapcsoljon - ebben a menetfény szett vezérlőegysége is segítségedre lesz. Így nem fordulhat elő az a probléma, hogy lakott területen kívülre érve elfelejted felkapcsolni a tompított világítást: így hivatalos úton kerülöd el a szabálysértési bírságot.
Emellett érdemes tudni, hogy semmilyen más, elöl használatos világítással nem használhatod együtt, tehát nem csak helyzetjelző, tompított, távolsági, és ködlámpa mellett sem, és csak világosban, megfelelő látási viszonyok mellett alkalmazhatod, tehát amikor nincsen olyan fényforrásra szükség, ami a látást segítené. Ezért nappali menetfény vagy menetjelző a neve.
A kiválasztott terméknek emellett rendelkeznie kell szabványos E jelzéssel, ezzel biztosítható, hogy működése az előírásoknak megfelelő.

Megéri felszerelni?
Röviden összefoglalva: elenyésző mértékben, de az energiafogyasztás csökkenése miatt üzemanyagcsökkenés is elérhető vele, de ami fontosabb: kíméled vele izzóidat, melyeket így ritkábban kell cserélni. Ha bővebben is érdekel, miért éri meg felszerelni, blogunkban tényekkel és számításokkal, valamint egy kalkulátorral támasztjuk alá, érdemes elolvasni: https://www.dt-xenon.hu/blog/2015/06/nappali-menetfeny-lehet-takarekoskodni-vele/

 

Tartalomhoz tartozó címkék: nem-aktualis